Дума про війну

Уже 4 рік в Україні йде війна. Конфлікт то загострюється, то затихає. Існує багато різних позицій щодо війни. Давно точаться дискусії, як реагувати на ту чи іншу подію в країні. Одним з популярних аргументів за участь війні є ідея “меншого зла”. Росія, в порівнянні з Україною, тоталітарна диктатура, із сильним репресивним апаратом. Очевидно, якщо вона захопить Україну, то всім опозиційним рухам буде несолодко. РФ прославилося своїми жорсткими репресіями та тортурами проти інодумців. І здавалося б, що логічно підтримати Україну в конфлікті, записатися в АТО і воювати за менше зло. На нашу думку, це повністю абсурдна логіка, і зараз розберемося чому.

Армія – це ієрархічна структура, де рядовий солдат ніяк не може вплинути не перебіг війни. Протягом всього конфлікту ми не раз могли спостерігати, як влада морила солдат у котлах, як забороняла вести вогонь у відповідь. І дуже часто в інформаційний простір потрапляла чергова новина про торгівлю на смертях. Поки можновладці вагонами торгували з окупантом, рядові солдати помирали в холодних окопах. Покидьки заробляли гроші собі на безтурботну старість на держзакупівлях необхідних речей для військових. Ті ж рюкзаки Авакова – яскравий приклад, як чиновники вищого рівня заробляють на смертях людей. Ще раз наголосимо – пересічна людина, а тим більше солдат ніяк не може вплинути на стан справ у країні. Захочуть його залишити в котлі, а потім присвоїти собі гроші, виділені на його амуніцію, так і зроблять. Чиновники війни не бояться, вони не будуть гинути в окопах, якщо ці злодюжки відчують небезпеку, то переїдуть в іншу країну, прихопившии з собою весь бюджет. А ми залишимось помирати та пізнавати всі принади диктаторського режиму Путіна.

Поки ми не будемо мати можливості впливати на перебіг подій, ми залишимося розхідним матеріалом в закулісних інтригах наших можновладців. Якщо ми справді хочемо впливати на перебіг війни, потрібно зробити так, щоб від нашої позиції щось дійсно залежало, для цього ми маємо забрати владу у наші руки. Без налагоджених структур прямої демократії ми – ніхто. Тому ці покидьки так легко можуть заробляти на наших життях. В першу чергу треба прикласти максимум зусиль для організації масового протестного руху, щоб мати можливість на вулицях відстоювати наші інтереси. Це справді дуже складний і трудомісткий процес, але це єдиний вихід із ситуації.

В одних із перших публікацій, ще до створення сайту ми висловлювали наші думки про війну. За посиланнями ви можете більш детально ознайомитися з нашими позиціями щодо війни:

  1. Чому анархістам не потрібний той досвід, який можна отримати, взявши участь в АТО.
  2. Як влада під лозунгами введення війни заробляє на нас та урізає наші права.
  3. Популізм правих рухів на тему війни. Абсурдність їх позицій.