Хто такий Азат Міфтахов?

Росія є гарним прикладом того, що буде, якщо постійно затягувати паски та не виходити на протести. Вона перетворилася в справжню антиутопію. Допити, постійні напади терористів з ФСБ, скажене зростання цін та пропагандисти без совісті та честі.

Справа Азата Міфтахова повна абсурду, і яскраво демонструє всі принади диктаторського режиму. ФСБ штурмує анархістів по всій Москви, і звітує про розкриття підпільної терористичної групи. Як головний доказ – фотографії страйкбольного спорядження. ФСБ намагається тортурами вибити з затриманих зізнання, і їм це не вдається. Єдина людина яка дала свідчення відразу ж заявляє, що вона дала їх під тортурами. ФСБ поспішила зробити заяви про розкриття терористичної групи, пропагандисти випустили ряд сюжетів, у яких перекручують факти, відкрито брешуть, і всіма силами намагаються виставити анархістів з Народної Самооборони терористами.

Справи розвалюються без доказів, в руках у спецслужб залишається тільки талановитий молодий математик Азат Міфтахов, на якого немає взагалі нічого. Його викрадають на очах в адвоката, ховають, продовжують термін тримання під вартою щоб зібрати доказів, але справа в підсумку розвалюється.

З архівів дістають стару справу про погром офісу “Єдиної Росії”, математика “звільняють” і відразу затримують за новою справою, знову ховають в одному з відділень поліції, але громадськість швидко знаходить його. Оперативники в паніці бігають по Москві, розшукуючи старих фігурантів справи і надзвонюють їм, з вимогами з’явитися “якомога швидше”, щоб змусити дати свідчення на математика. Ті відмовляються, і за підсумком один зі співробітників поліції надягає маску, і називає себе секретним свідком. Нібито, він бачив напад на офіс “Єдиної Росії” рік тому, і впізнав серед нападників математика по бровах. Відразу не повідомив про напад, оскільки розрядився телефон.

Цього смішного доказу теж недостатньо, щоб засудити математика. А тому виготовляють довідку, що він є членом організації анархістів, які хочуть захопити владу в країні, і організовують злочини по всій Росії й навіть у Парижі. Ба більше, поліцейські переконують, що сидячи у в’язниці математик сходив на вокзал і купив квиток в іншу країну, щоб втекти, після того як його випустять з в’язниці …

Історія Азата ще не закінчилася. Можна лише позаздрити його силі волі. По справі “мережі” ми знаємо наскільки жорстокі й жахливі тортури використовують терористи з ФСБ, як вони фабрикують справи виключно на свідченнях вибитих під тортурами. Азат гостро потребує нашої підтримки, на сервісі http://rosuznik.org з’явилася можливість написати йому листа, відчувати підтримку своїх товаришів для нього зараз дуже необхідно. Також потрібно розповсюджувати інформацію про нього, оскільки хоч ФСБ уже не боїться відкрито творити свої темні справи, широка громадська підтримка продовжує допомагати чинити тиск на терористів.
В солідарності наша сила!