Рейдери з нацкорпусу проти журналістів


Молодики з нацкорпусу штурмували офіс ZAXID.NET. Журналісти випустили низку розслідувань, де описали схему, як державна земля стає приватною. Органи влади – Держгеокадастр або обласна адміністрація – передають елітні ділянки учасникам АТО. А ті, за невідому суму – відразу продають їх членам ГО «Розвиток громади», їхнім родичам і друзям. Земля за цією схемою іде гектарами. Найцікавіше, що в цій схемі журналісти виявили слід й інших різних покидьків із націоналістичного табору.

У п’ятницю, 21 грудня, Нацкорпус оголосили загальну акцію “проти знищення малого бізнесу”, і під час проведення акції заодно відвідав офіс ZAXID.NET. Ультраправі спробували захопити редакцію видання. Коли їм не вдалося пробитися в офіс, вони організували пікет та запалили димові шашки. Почали вимагати вибачення від головного редактора сайту Олега Ониська за публікації, що висвітлюють їхню діяльність.

Що можна сказати про ситуацію? Праві, які так активно кричать, що вони єдині стоять на захисті країни та активно захищають АТОвців виявилися причетними до корупційних схем, що наживаються на війні. Учасникам війни дуже важко отримати навіть посвідчення учасника. А щоб отримати обіцяну землю, вони мають пройти всі кола бюрократичного пекла, та й то в кінці отримають непридатний для життєдіяльності шматок чагарника. Не дивно, що чиновники з іншими щирими патріотами знайшли як і тут нажитися. Цікавіше те, як ультраправі відкрито борються з критиками. Вони уже не соромляться нападати на журналістів, які мають активну проукраїнську позицію, щоб змусити їх мовчати. Журналісти, різних медіа давно воліють не помічати нацистські нахили та напади правих на соціальних активістів, інодумців та просто людей які їм не подобаються. А тепер як у тій розповіді про людину, яка мовчала, коли нацисти приходили за євреями, опинилися в ситуації, коли праві набралися нахабності, щоб прийти до них.

Ультраправі – це покидьки, які будуть намагатися всіма силами придушити своїх опонентів всіх тих, хто буде заважати їм займатися своїми темними справами. Ультраправі – це проблема не тільки анархістів, а всього суспільства і відсидітися в стороні тут не вийде.