Хода проти підвищення тарифів у Києві (20.12)

20 грудня київські анархісти провели акцію закликаючи киян відреагувати на підвищення тарифів, а саме – масово відмовитися від їх сплати. Для привернення уваги до даної теми активістами було проведено ходу до головного офісу одного з комунальних монстрів – ПАТ «Київгаз». На територію будівлі Київгазу була кинута димова шашка.

У своїх гаслах і листівках анархісти акцентували увагу на проблемі, з якою жителі стикаються вже не вперше. Можновладці і бюрократи всіх гатунків все більше підвищують податі, що має їм сплачувати населення. Найважливіше, що ці гроші не йдуть на поліпшення інфраструктури та підвищення якості життя громадян. Постійне зростання тарифів пояснюється кризовим станом держави. Тим не менш, ті, що стоять на її чолі просто ділять між собою мільярди, нахабним чином використовуючи простих людей як джерело доходів.

Підняття тарифів на комунальні послуги – це далеко не все, попереду ще підвищення цін на транспорт, зв’язок, і, як наслідок, чергове зростання цін на харчі та предмети побуту. При цьому про підвищення зарплат не може бути й мови. Елементарне забезпечення свого життя «з’їдатиме» практично весь дохід людини, а багато хто незабаром буде просто не в змозі покривати свої витрати. Тому, єдине, що може зупинити наступ влади – це спільний рішучий спротив.