Пікет анархістів проти бідності й безправ’я в Броварах


Анархістами в Броварах, Київська область, був проведений пікет поблизу кінотеатру Прометей. Активісти закликали людей до боротьби за свою долю, та права. Із промовою анархістів можна ознайомиться нижче:

Шановні Броварчани!

Ми – українські анархісти, хочемо звернутися до Вас у зв’язку із ситуацією, з якою зіткнувся кожен із нас. Ми з вами, прості люди змушені віддавати по десять або навіть дванадцять годин власного часу на тяжкій роботі. Що ми отримуємо натомість?

Заробітну плату, якої ледь-ледь вистачає, щоб оплатити нові тарифи.

Але хіба не за наш рахунок годуються ще сотні багатіїв, олігархів і чиновників? Всі вони, кожен день паразитують на нас.

Чи саме не завдяки нашії праці вони зараз жирують, чи не за наші гроші вони купують собі нові маєтки? Говорять, що рабство залишилось в історії, але як тоді назвати наше з вами життя?

Проте як тільки хтось наважиться заявити про це в голос, армії журналістів і політиків починають кричати, що будь-який протест проти сьогоднішньої влади веде до дестабілізації ситуації у країні і є вигідним кремлю. Що потрібно потерпіти, затягнути паски, заради покращень в майбутньому. Але чи не на сліпому та холопському підкоренні заснована Росія? Чи не через масові протести, страйки та бунти свій рівень життя завоювали європейці!

Єдиний спосіб отримати справжню свободу – це завоювати її! Через боротьбу: за кращі зарплати! За свої права! На вулицях, страйках і протестах. З пригнобленими проти гнобителів.

Тих, хто про це говорить – ще мало. Проте за межею бідності знаходиться вже більша частина жителів України!

І тільки разом, пліч-о-пліч, ми зможемо побудувати кращий світ. Тут і зараз, без озирання та сподівань на політиків і закони!

Хай живе соціальна революція!