Пікет анархістів проти поліцейської держави в Києві

У Києві анархістами було проведено ряд акцій проти запланованого урядом посилення повноважень поліції. Активісти закликали людей недовіряти старим ментам у новій формі. Боротися і висвітлювати будь-яке свавілля поліції.

Активісти також наголосили, що основною функцією поліції залишилося захищати саме привілеї і гроші політиків, і аж ніяк не права простих людей. Що ніяка реформа цього не змінить, і що тільки сам народ в силах себе захистити, а не купка хабарників з пістолетами!

Промова:
“Кияни! Ми, анархісти, звертаємося до вас у зв’язку з тією cитуацією, яка вже штовхала українців на бунт. Це проблема поліцейського свавілля і диктаторських законів! Пам’ятаїте яке обурення викликало побиття студентів і диктаторські закони від 19 січня? Тоді на вулиці Києва вийшли десятки тисяч небайдужих, протести переросли в справжню битву за долю майбутнього країни.

Минуло вже більше двох років, і новий уряд знову хоче поновити ці закони. Під прикриттям медіа і журналістів вони пропагують таку саму диктатуру яку намагався встановити Янукович. Вони намагаються ввести нові закони, що будуть обмежувати мирні зібрання і захищати поліцейських, яким, напевно, вогнепальної зброї в якості захисту вже мало. Штовхаючи нас на край виживання новими тарифами і смішними зарплатами, ці люди, з іншого боку, нежаліють кошти на нову поліцію, яка все більше починає нагадувати старий “Беркут”.

На їхню думку, ми повинні підкоритися поліції, ще раз повірити в неї. Дати їм ще один шанс! Але скільки ще треба смертей від катувань та “шансів”, щоб зрозуміти справжні функції поліції? Говорять, що поліція стала значно кращою. Проте потрібно бути сліпим, щоб не побачити, що зміна одягу на змінює суті! Пам’ятаєте образ ввічливої поліції в блискучих мундирах? Не пройшло і двох тижнів, як вони знову перетворилися в добре знайомих хабарників разом із кумівством, і беззаконням яке вони творять прикриваючись уже новою формою. Новий одяг не змінив суті і функції псів-захисників наших чиновників.

Функція поліції – служити і захищати – кажуть вони. Але служити і захищати кого, вони не уточнюють. Ми з вами, навчені гірким досвідом, знаємо кого вони захищають – тих, хто їм платить і аж ніяк не простих людей. Ми закликаємо вас не обманювати себе і не підтримувати старих ментів в новій формі! Боротися і висвітлювати будь-яке свавілля поліції, навіть якщо вона і реформована!

Досить обманювати себе! Ніхто нас не захистить – тим більше від поліції! Тільки ми самі здатні захистити себе, а не купка хабарників з пістолетами.”