Старі покидьки в новій формі

Вже дуже довгий час багато хто обурюється тим фактом, що уряд, не дивлячись на розгін та вбивства демонстрантів під час Майдану беркутівцями, не тільки не ув’язнив їх, а навіть навпаки – надав посадові місця в лавах вже нової поліції. Проте, насправді, ніякої несправедливості в цьому немає. Хіба господар може карати свого робітника за те,що він якісно робив свою роботу? Звісно ні. Не потрібно обманювати себе.

“Беркут” від початку був створений для того, щоб затикати рота холопам, які наважуються протестувати проти знахабнілих чиновників. У цьому ремеслі беркутівці є одними з кращих. До того ж в нашій країні вже під прикриттям реформи поліції влада виділила не один мільйон на екіпірування своїх псів. Але ж хтось має надягати на себе цю нову форму та в разі потреби безжально застосовувати всі методи проти обуреного люду. Хто ж ще зможе справитися з цією роботою краще ніж ті, хто вже показав свою вірність режиму, хто вже без відчуття сумління лупцював направо і наліво демонстрантів. Цей спец.підрозділ є дуже цінним спеціалістом, а попит на холоднокровних покидьків у державного апарата,без сумнівів,високий. Не просто так минулих беркутівців вербують до себе на службу сусідні авторитарні режими.

Під час розгону нещодавніх протестів у Росії прославився не один український беркутівець. Всім горезвісно відомий екс-командир “Беркута” Сергій Кусюк, вже в новій формі ОМОНа по-старому продовжує командувати розгоном масштабних демонстрацій. А в Білорусі – Миколай Стогорняк, який також розганяв протестуючих в 2014 році, нині примірив форму ОМОНа. До речі, він вже відзначився як свідок у справі проти білоруського анархіста Вячеслава Касінерова. Українські політики, певне ,вирішили не витрачати впусту настільки цінні кадри. Наші чиновники швидко навчаються на досвіді сусідів – Білорусі та Росії. Майдан в Україні не зміг змінити ситуації. Революція лише змінила вивіску: тепер вона жовто-блакитного кольору, але суть від того не змінюється. Доки будуть існувати чиновники та держава, доти буде попит на армію покидьків.