Заклик до українських анархістів

Не дивлячись на всі труднощі, важко не помітити, що за останній рік положення анархічного руху в Україні покращилося. У різних куточках країни з’являються люди, які цікавляться анархічними ідеями та самим анархічним рухом. З іншої сторони ми маємо величезну проблему в обличчі повного безправ’я усього робітничого класу України. Робітники не організовані, розділені та не мають досвіду у боротьбі за свої права. Наші права на робочому місці зневажають, а за свою працю ми отримуємо копійки від всього прибутку, який отримує капіталіст. Більше того, новий законопроект №6489 фактично заборонив робітникам скаржитися на порушення своїх прав, погрожуючи їм величезними штрафами.

Анархічний рух не має наразі можливості напряму впливати на широкі маси працівників, та у цього є об’єктивні причини. Бодай те, що самі робітники не бажають боротися за свої права, боячись втратити робоче місце. Однак, анархістські ідеї зараз як ніколи є актуальними. Ми можемо самі зробити перший маленький крок, на власному прикладі або з допомогою політичних акцій заявити про єдиний дійсно робочий спосіб боротьби за свої права на робочому місці – а саме страйк. Ми закликаємо всіх анархістів і симпатиків наших ідей, проводити акції у своїх містах, закликати до страйку на роботі та на вулиці. Домагайтеся покращення умов праці від роботодавців, або закликайте до цього на проблемних підприємствах інших робітників.

Звертайтесь до своїх співробітників або просто до простих перехожих на вулиці с закликом до боротьби за своє майбутнє! Проводьте акції, агітрейди, організовуйте стихійні страйки та повідомляйте про них на сайт https://revdia.org/new-post/, або через близькі вам організації та колективи. Зробимо перший крок до класової боротьби!

Приклад листівки: Страйк – твiй спосiб боротьби!