Аналіз подій в Україні: маніпуляції з темою АТО.


Сьогодні влада під гаслами війни масово скорочує статті бюджету, які забезпечували хоч і жебрацьке, існування людей. Працівникам комунальних підприємств не виплачують зарплату з осені чи початку зими, а парламент збільшує видатки для себе в 2015 році на 230 млн гривень, депутати вішають бігборди з закликами і надалі віддавати останнє. Уявіть: скільки корисних речей можна було б купити на гроші, витрачені політиками на самопіар? Наприклад, Народний Фронт потратив близько 5 мільйонів доларів, а Порошенко – 30 – на саморекламу. Студентам скорочують пільги на проїзд, а олігархи в енергетичній сфері отримують зменшення чи звільнення від податків.

Влада відмовляється платити за ліки, необхідні літнім людям для підтримання життя, цього року їх доля – смерть. Їх жалюгідної пенсії розміром 1000 гривень ледь вистачає на оплату комунальних послуг, не кажучи вже про гідне харчування й одяг.

Держава ввела податок на житлову площу, який з’їсть весь заробіток і заощадження, якщо вони, звісно, у вас ще лишилися. В цей же час лідери партій, високі владні чини відпочивають в найдорожчих готелях Дубаю, літають чартерними рейсами і всіляко прикрашають своє жалюгідне існування. Як, наприклад, Ляшко. Депутатів і чиновників не торкаються злидні, вони не знають ні голоду, ні страху втратити все, їх рідних не вб’є розірваний снаряд, їх домівки завжди будуть цілими і неушкодженими, а гроші, як і раніше, будуть плисти прямо в їх кишені. Наші життя для них нічого не варті.

Нагнітається істерична ненависть між народами, яка зачепила і наш рух. Всі вже бачать в росіянах – імперіалістів, а в українцях – фашистів. Хоч і ті, й інші – просто жертви пропаганди. Жертвами пропаганди стають не лише прості люди, а й самі анархісти. Вже багато хто ведеться на кліше “У всьому винен Путін” або “У всьому винна Америка”. Звісно, частина провини лежить на них, але здебільшого винні чиновники, автори цих кліше, які намагаються відвернути увагу від себе – головних розсадників бід простого народу

Але ми бачимо, що ніякий “патріот” з криками “Слава Україні”, і ніяка “Сильна рука” не турбуються про народ. Це лише в черговий раз підтверджує необхідність прямої демократії, самоуправління і самоорганізації, яка не допустила б ситуації, коли громадяни чи солдати не отримують необхідних засобів існування.

Все частішими стають спроби справедливої помсти капіталістам – безіменні герої руйнують їх майно, нагадуючи про справедливість. І це лише початок. Ні поліція, ні СБУ не зможуть придушити протест, якщо він стане масовим.

Нещодавно страйкував “Київпастранс”, їм не виплачували зарплату з жовтня, страйк планувався під Новий Рік. Через залякування профспілкових лідерів, їх небажання прямої боротьби та тиск репресивного апарату влади, вдалося змусити робітників повернутися до праці – їм обіцяли повернути всю заборгованість, а дали всього лиш аванс, який дозволив лише покрити борги. Ми сподіваємося, що працівники все ж наберуться сміливості заявити про свої права. Наше ж завдання – допомагати їм у їх починаннях, вчити їх боротися за свої права, показувати приклад, пропагувати серед них ідеї революції і анархізму. Лише страх може змусити владу йти на поступки, і трудівники повинні змусити кожного, хто має владу, відчувати страх.

Говорити таке відкрито не можна – це “непатріотично”, це “не підтримує образ України” – за таке друковане видання можуть закрити і закрили б. Капіталісти вважають це пропагандою ворожого табору, але це – правда, яку всіляко намагаються приховати олігархи, причому з обох сторін. Правда в тому, що лише масова радикалізація врятує людей і знищить існуючий несправедливий лад.