Акції солідарності з анархістами в Україні

Анархістами Житомира, Луцька, Дніпра і Києва були проведені акції солідарності з затриманими анархістами в Львові та Росії.

29 січня львівські анархісти та еко-активісти проводили пікет біля цирку «Континенталь» проти експлуатації тварин. Через кілька хвилин після початку пікету нацисти з символікою Misantropic Division та ЦК АЗОВ почали провокувати активістів, після чого поліція затримала активістів й доставила їх у відділок. Ніяких підстав на затримання поліція не озвучила, нікого з нацистських провокаторів затримано не було.

З листопада 2017 російська держава розпочала масштабні репресії проти анархістського руху. Початком стала гучна і сфабрикована справа “Мережі”, в ході якої було затримано декілька товаришів у Пензі (Ілля Шакурський, Дмитро Пчелинцев). ФСБ катувало затриманих, щоб ті обмовили себе. Потім арешти перекинулись вже на Санкт-Петербург (Віктор Філлінков, Ілля Капустин, Ігор Шишкін), Крим (Євген Каракашев), Москву (Олена Горбань та Олексій Кобаїдзе), Челябинськ (Дмитро Семенов).

Ми, як анархісти, не бачимо різниці між двома ворогуючими державами, проте бачимо тісний взаємозв’язок між тим, що відбувається в Україні та в Росії. Всюди чиновники не цураються використовувати всі доступні їм методи, щоб придушити протестні рухи. Анархістський рух від самого початку виступає не проти конкретної держави або еліти, а проти самого інституту влади, що робить його ворогом будь-якого режиму, в який би одяг він не наряджався. Українські анархісти в Дніпрі, Луцьку, Житомирі та Києві підтримали затриманих акціями солідарності – листівками, трафаретами, банерами та символічними акціями проти репресивних інститутів.

Кордонам не розділити нас і не перешкодити нашій солідарності! Свободу анархістам по всьому світу!