Україна irredenta

Дуже часто різні політики та патріоти націоналісти забувають, що Україна є незалежною суверенною державою. У своїх палких промовах вони наголошують на тому, що потрібно боротися за незалежність, за свою суверенну українську державу, відстоювати свої традиції, мову та вірування. Ніби вони всі забули, що 24 серпня 1991 року українці завдяки століттям кривавої боротьби за незалежність нарешті перемогли та отримали свою країну на карті світу. Скільки крові було пролито заради цієї події, скільки людей було закатовано у в’язницях у боротьбі за незалежність, скільки щирих дисидентів віддали своє життя за цю мрію. І от коли нарешті цей день настав всі патріоти тут же забули про нього. Забули, що зараз вони живуть в державі з назвою Україна, в якій на державному рівні та в школах возвеличуються українська культура, вивчають українську мову та класичну літературу.

Чому ж вони забули про це? Чому ще досі піднімають лозунги боротьби за незалежність? Відповідь більш ніж очевидна. Свої українські пани виявилися нічим не кращими за польських, татарських чи радянських. Свої пани з таким же завзяттям грабують народ як і загарбницькі. І їм соромно це визнати, соромно визнати, що всі ті жертви були дарма, що вся та багатосотрічна боротьба була дарма. Все було даром. Важко визнати, що так багато людей померло лише за те, щоб забрати можливість грабувати народ у забугорних панів і передати її власним. Важко визнати, що всі нинішні знахабнілі чиновники є тою самою мрією за яку люди віддавали своє життя. Саме тому всі сучасні патріоти замовчують факт проголошення незалежності та продовжують мусолити тему боротьби за суверенність. Щоб не визнавати того факту, що “своя” держава виявилася просто черговою в’язницею. Лише змінилася назва. Але практичної користі для звичайної людини від такої зміни перемінних немає.

Не можливо постійно себе обманювати. Необхідно визнати те, що справжні загарбники не мають національності. Серед КДБістів, які відбирали хліб у селян, що спричинило голодомор було багато українців. Наші чиновники є українцями. Що “Беркут” були українцями, що нова поліція є українцями. Так само і держава, незалежно від назви уособлюється чиновниками і тільки вони являються усім, а всі інші не мають ніякої ваги. Можливо варто засвоїти урок від історії. Та перестати проливати свою кров за добробут тих чи інших чиновників, і нарешті почати відстоювати свою власну свободу та права?