Уроки економії


За великою масою повідомлень про грабіжництво чиновників забувається, що за кожною корупційною схемою, за кожним розкраданням бюджету стоять реальні людські життя. Відрізав собі чиновник черговий шматок коштів, які були виділені на охорону здоров’я й люди не отримали життєво необхідні ліки. “Зекономив” на ремонті доріг і більше людей загинуло в ДТП.

Черговим таким прикладом економії на людських життях став київський міст-метро. Георгій Росновський, співавтор проекту мосту в інтерв’ю заявив, що міст, який був розрахований на 100 років при необхідному обслуговуванні уже зараз (прослуживши лише 30 років) знаходиться в аварійному стані й може впасти, якщо терміново не втрутитись. А в аварійному стані знаходиться тому, що чиновники в черговий раз вирішили зекономити на наших з вами життях, розкрадаючи кошти які б мали витрачатися на капремонти мосту. Кому взагалі важливо, що можуть загинути тисячі людей, якщо на закономлені кошти можна побудувати собі затишний будиночок на березі океану. Та й сама реакція чиновників на заяву Росновського стала показовою. Якщо хтось подумав, що вони кинуться ремонтувати міст, то доведеться вас розчарувати. Адже грошей на це, як завжди немає, вони ж давно осіли в кишенях можновладців. Не будуть ж вони з власних кишень повертати назад ці кошти, щоб не допустити трагедію? Заступник голови КМДА, Дмитро Давтян заспокоює, що все не так і критично, а міст ми відремонтуємо, але скоріш за все в наступному році.

Тобто простіше кажучи, чиновник пропонує нам молитися богу, щоб цей рік міст витримав, а чиновники не розкрали черговий раз гроші, які будуть виділені на міст. Але як кажуть, на бога надійся, а сам не зівай. Тільки від нас залежить чи будуть далі помирати люди від жадібності чиновників, чи ми нарешті повернемо владу у свої руки.