Хочете “як в Європі”?

В Україні та всьому СНД розвинутий культ «європейської мрії», прийнято вважати, що у нас все, як завжди, погано, а от в Європі: дороги рівніші, чиновники чесніші, поліція за одне з народом і, взагалі, трава зеленіша. Державна пропаганда витрачає безліч ресурсів, щоб підтримувати цей міф, який дуже далекий від реальності. В Європі, як і в нас, чиновники відстоюють інтереси багатих, багатії наживаються на бідних, а поліція вибиває очі демонстрантам, які з цим не згодні. Протести жовтих жилетів яскраво демонструють справжнє обличчя європейської влади.

В минулу суботу у Франції пройшла акція протесту жовтих жилетів, яка цього разу була присвячена жертвам поліцейського терору. Всі ми повинні пам’ятати, що протести у Франції починалися як мирні демонстрації з вимогами покращення життя, яке стало нестерпно важким для багатьох людей через нові податки, підвищення цін на паливо та ріст безробіття. Французький президент Макрон, як і «наші» політики, нічого про проблеми народу не знає, тому, коли хлопчина розповів йому, що не може знайти роботу і спитав поради, то президент з посмішкою відповів, що він перейде дорогу і з легкістю знайде роботу. А от тисячі французів роботи знайти не можуть та бідність підштовхнула їх на протест, але кого з політиків це цікавить?

Депутати, звісно, в жодній країні світу інтересів народу не представляють. Що б не трубили наші ліберали, вони не прислухалися до проблем народу, а нацькували на нього “чемну” європейську поліцію, яка вже зробила сотні людей інвалідами. Поліція – інструмент в руках можновладців, який вірно підпорядковується їх командам і в жодному разі не народу. Ці покидьки з шаленим ентузіазмом б’ють людей на вулицях лише через те, що ті намагаються відстояти свої права. «Справедливе» європейське правосуддя вважає людей, що виходять на протести, злочинцями та карає їх ув’язненнями.
Досить вірити у казки про «європейську мрію». Нам не потрібні поліцейські, чиновники, судді й т.п., як в Європі, нам потрібне активне самоорганізоване суспільство, як у Європі.

Суспільство, яке було б здатне давати організовану відсіч наступу на наші права. Нам потрібна пряма демократія, і передача контролю за виробництвом в суспільні руки, тільки власними зусиллями ми можемо домогтися кращого життя.