Як держава бореться з технологіями

Майбутнє вже поруч. Будівлі, побудовані за технологією 3D друку, які забезпечують себе електроенергією сонячних батерей, є повністю автономними та не потребують підключення до газу, водопостачання чи електромереж, не просто існують на етапі прототипів, а їх уже почали виробляти в Україні.

Проте є одне але: звісно, великим монополістам у сфері енергетики не дуже подобається розвиток і розповсюдження таких технологій. Верховна Рада на вимогу ДТЕК Ахметова забороняє будувати домашні сонячні електростанції. Цей закон має вступити в дію вже в 2020 році. Свою заборону чиновники аргументували тим, що багато приватних сонячних електростанцій працюють виключно на продаж електрики, ніби в цьому є щось погане.

Загалом, усе як завжди: монополісти використовують державний апарат для боротьби з розвитком сучасних технологій, які загрожують їхнім багатствам. Так було й із електроавтомобілями та з іншими зеленими технологіями. Держава та корпорації намагаються приборкати науковий прогрес, щоб він працював виключно на них, а не на нас.