Безпілотне таксі уже на вулицях

Безпілотні таксі вперше за історію стали доступними для звичайних користувачів у місті Чанша в Китаї. На даний момент працють 50 машин в радіусі 50 км. Це велечезний крок, який дозволяє прогнозувати, що вже найближчі роки безпілотний транспорт буде все частіше з’являтися на вулицях різних міст світу і витісняти традиційні таксі. Через це тисячі машиністів можуть залишитись без роботи.

Відбувається парадокс, коли втілюються в життя різні сверхефективні технологічні новинки, і через це добробут людей погіршується. У тепершньому світі автоматизація є страшним сном для людей, які працюють у різних сферах виробництва та обслуговування. Таке положення справ безперечно не правильне. Нові технології можуть покращити наші життя у десятки разів, взяти на себе важку й рутинну роботу, але це неможливо поки вони знаходяться в руках обмеженого кола осіб. 

Необхідно боротися за те, щоб усі технології та засоби виробництва стали надбанням суспільства. Якщо ми цього не доб’ємося, то нас чекає не дуже оптимістичне майбутнє з безробіттям та бідністю для нас і надприбутками для чиновників та власників корпорацій.