Комунальні війни

Зима близько – тарифи починають підійматися до небес. Випадки сутичок із представниками ЖКГ та поліції, зумовлені несплатою комунальних послуг, стають усе частішими. 
Зовсім недавно у Богуславі (Київської області), поліція, разом із комунальниками, прийшли з обшуком у квартиру місцевої жительки. Вони підозрювали, що вона “краде” воду, електро- та теплоенергію із загальної мережі. Відважна жіночка не розгубилася й напала на поліцейських із газовим балончиком.

Таких випадків самостійного спротиву високим тарифам досить багато. Люди усіляко намагаються обдурити систему та заощадити на тарифах: хтось просто не сплачує, хтось ставить магніти, а хтось під’єднується до загальної мережі. Це не дивно, бо тарифи, особливо взимку, вже давно перевищують мінімальну зарплату й продовжують стрімко зростати.
Часто доходить до радикальних вчинків. Зокрема, у минулому році чоловік самостійно розгромив декілька офісів Київенерго.

Системі вдається успішно боротися з поодинокими випадками спротиву. На жаль, не зважаючи на величезні тарифи, більшість людей продовжує терпіти це свавілля. А чиновники продовжують розповідати свої звичайні казки про важке економічне положення й затягування пасків. Але ми розуміємо, що наша головна економічна проблема – величезний і жадібний апарат чиновників, який на нашій бідності робить свої статки.