Що б ми без них робили

В голівудських фільмах копи не раз рятували заручників від злочинців, які викрадали людей прямо на вулицях, а потім жорстоко катували їх для отримання інформації. В реальному світі поліцейскі самі викрадають людей на вулицях і катують їх.

Вночі в Одесі двоє патрульних випадково зустріли двох нетверезих  чоловіків. Вони швидко зорієнтувалися й вирішили повісити на них крадіжку золотого ланцюжка. Поліцейські затримали і проти волі доставили людей в опорний пункт поліції. По черзі заводили їх в службовий кабінет і вибивали з них зізнання. Зокрема: чинили психологічний тиск, погрожували розправою, били гумовими кийками та ногами.

В тій же Одесі троє поліцейських забрали чоловіка прямо з роботи й жорстоко побили його в своєму службовому кабінеті. 

Схожих випадків багато, лише маленька доля з них потрапляє в публічний простір. Поліцейськи викрадають, катують й саджають невинних людей, щоб підняти статистику розкриття злочинів. Для них отримати премію важливіше чужого людського життя. 
Скільки не реформуй поліцію, скільки не міняй поліцейських – проблема не в людях, а в самому інституті. Без інституту покидьків, які катують людей ми багато не втратили б.