Як праві з NewsOne боролися

12 липня 2019 планували провести телеміст між російським телеканалом “Росія” і українським NewsOne. Після акцій протесту ефір на NewsOne відмінили, але сам телеміст все ж таки провели в інтернеті. 

Нагадаємо, що NewsOne у 2018 році купив Медведчук — той самий політик з яскраво вираженими проросійськими симпатіями. Він їздив до Путіна на переговори, за що його хотіли засудити як сепаратиста. Традиція і Порядок разом із С14 навіть громили його офіс.

Праві були в авангарді протесної кампанії з вимогами скасувати телеміст та закрити телеканал NewsOne. У Києві Нацкорпус декілька разів виводив своїх активістів на протести під їхнім офісом. Традиція і орядок обливали кефіром журналіста NewsOne. Праві провели спільну акцію під адміністрацією президента. Що ТіП, що Нацкорпус робили офіційні заяви в яких погрожували зробити все можливе, щоб закрити цей телеканал за співпрацю з Росією.

З тих подій пройшло менше ніж півроку, а лідери правих по декілька разів сходили на інтерв’ю на телеканали, які раніше вимагали закрити та бойкотувати. І сам білий вождь Андрій Білецький, і лідер ТіП Богдан Ходаковський, і Сергій Коротких (Малюта), і ряд менш відомих речників Нацкорпусу — всі ходили на цей телеканал, хоча проросійська позиція NewsOne не змінювалася.

У правих чи то пам’ять коротка, чи просто немає ніякої послідовності. Їм вдається одночасно кричати про капітуляцію, співпрацю Медведчука з Росією, а самим ходити на проросійський канал Медведчука. Вся їх антиросійська риторика — просто фарс, а для їх лідерів понад усе не нація, а можливість заробити гроші на своїй молоді. Вони будуть змінювати свої позиції, оскільки їм це буде вигідно, а їх активісти сліпі і їх можна обманювати скільки завгодно.