Ідея, що заснована на брехні

Праві зараз дуже сильно намагаються охрестити всіх свої опонентів іноземною агентурою чи противниками сім’ї.

Навіть ЛГБТ в них агенти російських спец. служб, які зазіхають на цілісність країни та дестабілізують ситуацію. Все ж таки мало хто з людей буде схвалювати, коли праві гуртом кидаються на дівчат за веселкові значки. Тому вони роблять змах руками й звичайний напад на “слабшого” заради розваги перетворюється в боротьбу з агентурою Кремля. Хоча українським правим впору було б хвалити нашого східного сусіда як найпослідовнішого реалізатора їх ідей. В Росії вже в самій конституції заборонили шлюби між одностатевими людьми, а депутати борються з використанням веселок в рекламі морозива. Але для них не припустимо було б визнати, що їх ідеї дзеркальні тій політиці, яку зараз реалізують в Росії. Все ж таки зараз іде війна. Хоча це не сильно заважає їх лідерам ходити на проросійські канали, які вони самі вимагали бойкотувати.

Аналогічна ситуація із боротьбою за сім’ю. Для початку не зрозуміло, хто взагалі на неї наступає. Ті ж ЛГБТ просто хочуть мати можливість легалізувати свої власні стосунки, щоб різні праві дурні не били їх на вулицях за просто так. Вони нічого проти інституту сім’ї не мають. Росія також на сім’ю не наступає. Навіть навпаки ввела цілий пакт законів, про які українські праві тільки мріють. Наприклад, декриміналізація побоїв своєї дружини та дітей. З ким там праві борються за інститут сім’ї, не зрозуміло.

Всі ці теми — “За сім’ю” та “Проти агентури” — використовуються правими виключно для того, щоб дискредитувати своїх опонентів, і тим самим отримати виправдання за напади на них. Все ж таки праві діляться на два типи, одні – безсовісні пропагандисти, які створюють фейки та розводять конспірологію, другі – люди без критичного мислення, які ведуться на цю брехню й починають жити у вигаданому світі з нереальними проблемами.