Топ-5 причин чому не варто ходити на вибори

Вже зовсім скоро в Україні відбудуться чергові місцеві вибори. Вся країна пеструє обличчями політиків та їх обіцянками. А поки одні обіцяють, інші вже гадають, за кого ж віддати свій голос. Спеціально для таких людей ми підготували топ-5 причин, чому Вам не слід голосувати:
    1. Політики не виконують своїх обіцянок.

  • Чи часто Ви помічали, що той чи інший політик – це чесна та порядна людина, яка виконала 99% своїх обіцянок, виправдала Вашу довіру та ще й зробила людей щасливими? Гадаємо, що ні. Такі досить рідкісні у західних країнах, вже не кажучи про нашу. Наприклад, експрезидент Петро Порошенко не виконав навіть половини того, що обіцяв, а чинний президент Володимир Зеленський не виконав жодної. Фактично 99,9% політиків:
  • а) брешуть, коли щось обіцяють
  • б) маніпулюють
  • в) користуються неосвіченістю простих людей

    2. Політики не захищають Ваші інтереси.

  • Навіть якщо хтось з кандидатів дуже чесний, він просто не зможе виконувати власні обіцянки. Почнемо з того, що на передвиборчу агітацію потрібні величезні гроші, також гроші потрібні для безпосередньо участі в виборчих перегонах. Саме тому до влади не тільки в Україні, а і в інших “демократіях” світу потрапляють або місцеві товстосуми, або їхні маріонетки, яким проспонсорували передвиборчу агітацію, тож вони вимушені “відпрацьовувати” ці кошти. Навіть якщо при владі знаходитиметься “людина з народу”, в неї не буде жодних стимулів робити щось для народу. Натомість будуть необмежені можливості та повна безкарність. Тобто, як казав Махно: “Влада народжує паразитів”.

    3. Ви позбавляєте себе своїх повноважень.

  • Делегуючи керівництво своїм населеним пунктом, Ви забуваєте, що кожна вулиця, кожна лікарня, кожен парк чи ресторан належать народові. Саме люди повинні вирішувати справи СВОГО міста, села, кварталу, вулиці чи будинку. Ніхто не знає краще за Вас, що саме Вам потрібно, ніхто краще за Вас не буде представляти Ваші інтереси. І навіть не подумає про це, бо у чиновників є СВОЇ інтереси та інтереси їхніх спонсорів. Турбота про себе та свій населений пункт – це Ваша справа, Ваші повноваження. Обираючи чиновників, Ви ставите їх вище за себе, самі обираєте собі панів.

    4. Ви вбиваєте в собі самоорганізацію та відповідальність. 

  • Для того, щоб мешканці міста могли самостійно, без чиновників вирішувати справи свого міста, вони повинні мати високий рівень самоорганізації, взаємодопомоги, демократії, обізнаності та відповідальності. Делегування своїх повноважень чиновникам вбиває під корінь всі ці навички, перетворює людей на залежних, відчужених, немотивованих, безвідповідальних, пасивних та неосвідчених істот. Політики відразу починають цим користуватися, утворюється замкнуте коло. Тому, коли з телебачення лунають слова “тільки від тебе залежить твоє місто та твоя країна, тож приходь на вибори”, неохоче починаєш посміхатися.

    5. Ви пригнічуєте інших людей.

  • Демократія – це влада народу. Але коли влада належить лише частині народу (більшості) – це вже не демократія, а диктатура. Якщо 60% людей хочуть, наприклад, заборонити аборти, то вони пригнічують інші 40%, які цього не хочуть. До речі, “меншість” може складати майже половину(!) населення. Одже, кожного разу, коли Ви ставите позначку в бюлетені, ви пригнічуєте своїх політичних опонентів. Наступного разу серед пригнічених можете опинитись і Ви. Такий вид диктатури називається “диктатура більшості”, як і інші види диктатури він призводить до експлуатації людини людиною, проти чого і виступають анархісти.

Отже, “вибори” при представницькій “демократії” – це нечесний, ієрархічний, авторитарний та безглуздий процес, який є шкідливим для Вас і оточуючих. 25-го жовтня ми обиратимемо не мерів, ми обиратимемо між чиновниками та народовладдям. Тому 25-го жовтня ми закликаємо Вас бойкотувати цей злочинний процес, краще витратити свій час на більш корисні справи. 

Бунтуй, а не голосуй!