Що б ми без них робили: співробітник СБУ забив молотком на смерть незнайомця

Цього разу в нашій рубриці фігурує співробітник СБУ. «Всім неугодним він трощить голови» – так починається стрічка новини про епізод чергового свавілля так званих представників закону та порядку.

Напад відбувся в гуртожитку для правоохоронців, куди до товариша прийшов друг, який згодом став жертвою СБУшника.«Дивилися футбол, після матчу вийшли в загальний коридор перекурити, аж раптом, – розповідає Євген – на них кинувся незнайомець». Нападником виявився співробітник Служби безпеки України.

Розлючений чоловік сипав погрозами та поводив себе неадекватно. Після кількахвилинної словесної перепалки нападник видав “Я вам щас устрою!” – та пішов в напрямку своєї кімнати. Через хвилину він повернувся з молотком і вдарив одного з потерпілих по голові. Отримана травма згодом призвела до смерті потерпілого у лікарні. Одним лише вбивством не обійшлось: стало відомо про серію нападів на своїх сусідів. Зокрема, до вбивства співробітник напав на сусіда з сокирою, вдаривши його в лобову частину лиця. Потерпілий не помер, обійшлось шрамом та викликом “швидкої” на місце злочину. Більше подробиць можна почути в сюжеті новин.

Позов до суду від першого потерпілого, якого СБУшник вдарив сокирою, проігнорували. Пізніше з’ясувалося, що справу було закрито без його відома, ніби то за згодою обох сторін – йдеться в матеріалах справи. Втім, нічого нового, українці вже звикли до безкарності зі сторони поліції, а запобіжних заходів щодо представників спецслужб годі й очікувати. Лише після вчинення вбивства співробітник служби державної безпеки був поміщений у СІЗО. Йому там загрожує до 8 років ув’язнення.

Даний випадок далеко не перший і не останній в низці беззаконня та свавілля, вчиненого співробітниками поліції та СБУ. Можна сказати, що це поодинокі випадки, але в ЗМІ та інтернеті занадто багато таких випадків. І це закономірно: вони мають монополію на насильство, насильство – це їх робота, і суспільство “правоохоронцям” не указ.

Адже їх покриває начальство, допомагають зв’язки, а за законом вони можуть чинити насильство проти нас, а ми проти них – ні.
Поліція та спецслужби не захищають суспільство. Навпаки – суспільство має захищатися від силових структур, які є узаконеними бандитами.

Про запропоновані анархістами альтернативи забезпечення порядку на протидію вбивцям у погонах ми розповідали раніше в статті .