На Волині люди самоорганізувалися проти вирубки лісу

Вирубка лісів поблизу села Седлище занепокоїла місцевих мешканців. Вони не раз зверталися до керівництва лісгоспу з проханням бодай зменшити її масштаби. Про це повідомляють місцеві активісти в одному зі ЗМІ. Звернення селян лісівники ігнорують, коли 14 квітня поблизу села під вирубку відвели чергову ділянку й почали валити ліс, люди вийшли туди й домоглися припинення робіт.

Зазначають, що ситуація складна, адже мова йде про великі кошти, які розділяють чиновники та бізнесмени. Керівництво лісгоспу пообіцяло не відновлювати роботи протягом семи днів, але обіцянки не дотрималось: 20 квітня на ділянці знову почали різати. 21 квітня люди вже більшим гуртом вийшли до лісу з вимогою припинити вирубку. Те саме сталось і 22 квітня. Має відбутися схід, де збиратимуть підписи під вимогою негайного припинення суцільних вирубок лісу.

В Україні це досить “буденна” справа. За даними Держлісагентства, минулого року обсяги незаконної вирубки лісу виросли до 118 тисяч кубометрів, в порівнянні з 17,7 тисячі кубометрів роком раніше. Президент Володимир Зеленський у передвиборчій програмі обіцяв встановити контроль за вирубкою лісів, проте результат ми бачимо самі.

Залишається побажати успіху волинським активістам та не мовчати, коли це відбувається у вас на очах. Привернення уваги до проблеми — це важливий елемент будь-якої боротьби.