Як праві від Медведчука відхрещувалися

У природі все циклічно. В минулому році ми писали, що праві після активних протестів, проти проросійських каналів, й закликів до їх бойкоту почали знову на них виступати. Зараз курс партії знову змінився й праві в Україні почали активно експлуатувати тему боротьби з проросійським телебаченням. Пригадаймо ще раз, як вони ж ще нещодавно відвідували ефіри заборонених каналів та запрошували своїх прихильників дивитися трансляції.

ВО “Свобода” – рекордсмен відвідувань проросійських ЗМІ, представники цієї партії систематично брали участь у ток-шоу на таких каналах, як: 112, NewsOne, НАШ та ZIK.

Нацкорпус трохи поступається в першості. Хоч зараз ці “патріоти” першими поспішають штурмувати телеканал “НАШ”, ще минулого року їхні представники: речники, очільники осередків та навіть сам білий вождь Андрій Білецький  відвідували “Інтер” та всі канали Медведчука, які нещодавно заблокували.

Пародія на дуче з “Традиції і Порядку” Богдан Ходаковський минулого року вирішив провести дебати на проросійському телеканалі КРТ. Пізніше цей канал навіть був позбавлений ліцензії за сепаратистську риторику. Також він засвітився на NewsOne, де  давав інтерв’ю.

І це йдеться лише за проросійські канали. Але праві непослідовні не тільки в цьому питанні. Наприклад, всі як один співчувають Трампу, якого на деякий час заблокували в соцмережах. Кажуть, що це порушення свободи слова та цензура. Але чомусь цензура в Україні їм подобається. 

Черговий раз практика показує, що праві політики використовують антиросійську ура-патріотичну риторику заради своїх власних інтересів. Вони не мають ніяких принципів чи табу, їх дії непослідовні. Вчора вони виступали на NewsOne, сьогодні вони його штурмують, а завтра знов будуть у прямому ефірі ворожих каналів.