Навіщо анархісти йдуть на війну?

Все ще багато людей не розуміє, чому анархісти, раптом, вирішили виступити на війні проти Росії.

Частково, це через російську пропаганду, яка позиціонує себе як антифашистську силу, яка бореться з нацистською Україною. Частково, через те, що багато хто бачить у Путіні борця з імперіалізмом США.

Річ у тім, що зараз відбувається війна не України з Росією, а війна за майбутнє всіх країн колишнього СРСР. Російська  влада давно являється гарантом диктаторських режимів на всьому СНД. Вона підтримує їх в скрутний час, як це було в Білорусі та Казахстані.

В самій Росії реалізувався еталонний диктаторський режим. З повною забороною на свободу слова та саджання на 15 років за участь у мирній демонстрації. Якщо путінська диктатура переможе у війні в Україні, то все це не тільки стане реальністю для українців, а й закріпиться в Росії та інших країнах. На довгий час не буде жодних можливостей змінити цей лад. Щобільше, це дасть Путіну амбіції на розширення своєї диктатури в нових країнах. Не кажучи про те, що всі активісти будь-яких рухів будуть знищені, в тому рахунку й анархісти, не залежно від того, яку позицію по війні вони підтримували.

Війна в Україні це, можливо, останній шанс зупинити й похитнути диктатуру. Тому так важливо усіма можливими методами зупинити диктаторську орду.

2 Comments

  1. i am a middle school student in China.did a lot of anti-Putin propaganda works offline since the war broke out,but i cant donate due to the lack of a paypal account or a credit card.what can i do to help ukrainian comrades?